Κανελάτο για απογευματινό στην εκδρομή [Συνταγή]

12874491_10208840475111023_141562615_o

Το κανελάτο είναι ένα πρωτότυπο και νόστιμο απογευματινό. Εμείς το ετοιμάσαμε στη δημιουργική απασχόληση και το ψήσαμε το απόγευμα.

Για 12 κομμάτια:

Αρχικά βάζουμε σε ένα μπωλ:

2 κουταλιές ζάχαρη
1/2 κούπας γάλα ζεστό
1 φακελάκι μαγιά

2 κουταλιές αλεύρι

Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα 15 λεπτα να φουσκώσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε :
2 κούπες αλέυρι
1/2 κ.γ. αλατι
1 αυγό και
2 κ.σ. βούτυρο λιωμενο

Το ζυμώνουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει. (Μπορείτε τοποθετήσετε το μπωλ με το μείγμα σε μία σακούλα και όλο μαζί μέσα σε έναν υπνόσακο)

Για τη γέμιση χρειαζόμαστε:
λίγο λάδι
1/3 κούπας ζάχαρη
2 κ.σ. κανέλα.

Ανοίγουμε το ζυμάρι σε ένα μεγάλο φύλλο, απλώνουμε λίγο λάδι και πασπαλίζουμε μέσα τη γέμιση και την απλώνουμε. Στη συνέχεια διπλώνουμε το ζυμάρι κάνοντάς το ρολό (για να κολλήσει πιο εύκολα και να μην ξετυλλίγεται, μπορούμε να προσθέσουμε στις άκρες νερό ή λάδι).

Κόβουμε μικρές λωρίδες του ρολού με ένα μαχαίρι και γυρίζουμε κάθε κομμάτι ώστε να φαίνεται σα σαλιγκάρι. Το πατάμε απαλά με την παλάμι μας για να απλώσει και το βάζουμε στη λαδόκολλα. Αν εχει φουσκώσει αρκετά μπορούμε να βγάλουμε 12-14 ατομικά κομμάτια. Διαφορετικά, μπορεί να βγουν λιγότερα.

Μπορούμε να χτυπήσουμε ένα αυγό με νερό και να αλλείψουμε με ένα πινέλο τις επιφάνειες των κοματιών πριν τα βάλουμε στον φούρνο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και χρειάζεται λιγότερο από 30′. Μόλις πάρουν χρώμα και η ζάχαρη καραμελώσει, είναι έτοιμα.

Είναι πολύ πιθανό να μπορεί να γίνει και στη φωτιά, τυλιγμένο γύρω από ένα ξύλο. Δε το έχω δοκιμάσει ακόμα!

Εμείς το σερβίραμε με ζεστή σοκολάτα με σαντυγί…! Πολύ δυνατό απογευματινό!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s